Barion Pixel

Email lista létrehozása MailerLite segítségével

social-media

Akármilyen szolgáltatásod vagy terméked van, az egyik leghatékonyabb marketing eszköz az email lista, ez a legnagyobb kincsed. Éppen ezért az első naptól kezdve el kell kezdened az email lista felépítését. Nem tudod, hogyan hozhatod létre? Íme egy lépésről lépésre szóló útmutató.

Értem én, hogy eleinte egy vállalkozás elindítása és vezetése túl sok ahhoz, hogy még mellette az email listádat is építsd. De ez lehet a legnagyobb hiba. Ahogy az enyém is ez volt.

Bár létrehoztam egy email listát, azonban soha nem figyeltem a bővítésére. És sok potenciális ügyfelet elvesztettem. Szóval nem akarom, hogy megismételd a hibámat.

Most kezdd el felépíteni az email listádat, hogy automatikusan fel tudd iratkoztatni a feliratkozókat, amikor meglátogatják a weboldaladat.

Szóval, hogyan lehet email listát létrehozni?

Ha email listát szeretnél létrehozni, először is meg kell találnod a neked megfelelő email marketing szoftvert. Majd ezután kövesd ezeket a lépéseket, hogy létrehozd az email listádat a semmiből.

 • Hozz létre egy email marketing stratégiát
 • Hozz létre egy ingyenes csalit, amelyet felajánlhatsz
 • Válassz email marketing szoftvert
 • Állítsd be email marketing fiókodat
 • Hozz létre egy feliratkozó űrlapot
 • Állítsd be az automatizálást
 • Helyezz el feliratkozó űrlapot a blogbejegyzéseidbe
 • Növeld blogbejegyzéseid forgalmát

Miért van szükséged email listára?

Tudom, hogy még nem válaszoltam a kérdésre: miért kell minél hamarabb elkezdeni egy email listát építeni. Itt vannak a legjobb okok rá.

Kapcsolatba tudsz lépni az olvasóiddal

Ha azt mondod, hogy az email listádra feliratkozók az elsődleges hűséges követőid, nem tévedsz. Mert ők sokkal jobban kötődnek hozzád, mint pl. a blogod látogatói.

Vállalkozóként megoszthatod a személyes történeteidet az email listáddal. Megismerik az igazi éned. Gyakrabban tudsz csevegni velük, választ kapsz tőlük, és erősebb kapcsolatot tudsz kiépíteni. Cserébe megbíznak benned, és a legigazabb támogatóid lesznek.

Megérted a weboldalad látogatóit

Az emailek segítségével közelebb kerülhetsz célközönségedhez. Igen, valószínűleg létrehoztál egy képzeletbeli célközönséget, de ez nem egy valós személy.

A valódi személy szerepel az email listán. Tehát, ha folyamatosan kapcsolatba lépsz a feliratkozókkal, akkor jobban megérted őket. Így jobb, személyre szabott blogbejegyzéseket vagy hírleveleket fogsz írni.

Idővel ez pedig fokozni fogja az elköteleződést, és a blogbejegyzések által például jobb helyre sorol a Google és nagyobb lesz a közösségi média elkötelezettség a szolgáltatásod iránt.

Az email lista a tied lesz

Az email lista legjobb része az, hogy annak Te vagy a tulajdonosa. A tiéd, bármit megtehetsz vele, és soha nem veszítheted el.

A célközönséged más résztvevői, például a közösségi média követőid azonban nem teljesen a tiéd. Például, ha a Facebook úgy dönt, hogy letiltja Facebook oldaladat, nem fogod tudni elérni a követőidet. De ha bármi történik az email marketingszoftvereddel, bármikor exportálhatod az email listádat, és áttérhetsz egy másik eszközre.

Pénzzé tudod tenni az email listát

Sokféleképpen kereshetsz pénzt, de a leghatékonyabb az email lista általi bevételszerzés. Mert az emailekre feliratkozók már ismernek téged valamennyire, és megbíznak az ajánlásaidban. Ha olyan terméket ajánlsz, amelyre valóban szükségük van, akkor vásárolnak tőled.

Látod tehát, hogy az email lista létrehozása számos előnnyel jár. Most pedig hadd mutassam meg lépésről lépésre, hogyan építhetsz fel egy email listát.

email lista

Hogyan hozz létre email listát?

Email lista indítása olyan egyszerű, mint kiválasztani egy email marketing szoftvert és létrehozni egy fiókot. De ha eredményeket akarsz elérni, akkor a stratégia felépítésével kell kezdeni.

1.Lépés: Hozd létre az email marketing stratégiádat

Gondolkozz egy kicsit, miért akarsz email listát létrehozni? Mi a cél? Kell segítség? Íme néhány ok az email lista létrehozására:

 • Forgalom visszaterelése a weboldaladra
 • Bevétel növelése
 • A célközönség megértése
 • Célközönség puhítása, hogy vásároljanak tőled

Lehet egy vagy több célod is. A lényeg, hogy pontosítsd, hogy célirányos emaileket tudj küldeni. Például, ha azt szeretnéd, hogy elolvassák az újonnan közzétett blogbejegyzésedet, küldj egy emailt az új bejegyzés linkjével. Ahhoz, hogy megértsd a közönségedet, végezz felméréseket.

A következő lépés, hogy eldöntsd milyen gyakran küldesz emailt. Ha túl sok emailt küldesz, előfordulhat, hogy leiratkoznak, de ha túl keveset küldesz, spamként jelölhetik meg. Tehát pont elegendő számú emailt kell küldened ahhoz, hogy ne bosszankodjanak, de emlékezzenek rád.

Például én hetente egyszer küldök emailt. Néha kihagyok egy hetet, néha pedig kettőt küldök egy héten. De soha nem hagyom ki többször. A trükk az, hogy ne hagyd, hogy elfelejtsenek téged. Hozz létre következetes ütemtervet, és kövesd azt.

Miután eldöntötted, milyen gyakran küldesz emailt, a következő lépés az ingyenes csali létrehozása.

2.Lépés: Hozd létre az ingyenes csaliterméket

De mi is az az ingyenes csali? Az ingyenes csali egy “termék”, amely a célközönségedet érdekli, mert megoldja az egyik problémát. Tehát, ha ingyen adod nekik, akkor ők feliratkoznak az email listádra, és megkapják az ajándékot.

Az ingyenes csali a legjobb módja az érdeklődő feliratkozók összegyűjtésének. Mert csak azok iratkoznak fel, akiket érdekel az ajándékod.

Milyen típusú csalianyagot érdemes létrehozni?

 • Ellenőrző listák
 • E-könyvek
 • Email tanfolyamok
 • PDF-ek
 • Ingyenes videós mini kurzus
 • Sablonok

Hogyan készíts ingyenes csalianyagot?

A Canva segítségével csodálatos anyagokat készíthet. Mindenhez vannak sablonok, például ellenőrzőlisták, sablonok stb. Csak válassz egy sablont, írd meg a szöveget, és módosítsd ahogyan szeretnéd.

Ha szeretnél egy útmutatót ahhoz, hogyan készíts el egy szuper csalianyagot, akkor töltsd le ezt az ellenőrző listát, amiben megmutatom, hogy milyen szempontok alapján állítsd össze a csali termékedet. Ezzel az 5 tippel magabiztosan fogod tudni elkészíteni, és imádni fogják a feliratkozóid!

3.Lépés: Válaszd ki az email marketing szoftveredet

Tehát van már egy ingyenes csalianyagod, most válassz email marketing szoftvert, amelyből küldheted az emaileket.

Felmerülhet a kérdés, hogy vajon használhatod ehhez Gmail fiókodat. Tömeges emailek küldésére azonban ez nem használható. Kezdetben lehet, hogy a listád nem lesz nagy, de ahogy folyamatosan új feliratkozóid lesznek, nehéz lesz kezelni. Tehát át kell térned valamelyik email küldő rendszerre.

Ráadásul az email marketing szoftver olyan fejlett funkciókat kínál, mint például a szegmentálás, a tesztelés, az elemzés stb., amelyeket a Gmail nem.

Ezért jobb, ha már a kezdetektől hírlevélküldő rendszert használsz. Számos eszköz áll rendelkezésre, ingyenes és fizetős opciók egyaránt.

Melyik email marketing szoftver a legjobb?

Én a Mailerlite-ot használom és ajánlom. Ennek számos oka van (ezeket alább elmondom), de a legfontosabb, hogy kezdőbarát, ingyenes és szinte helyetted elvégzi a munkát.

MailerLite hírlevélküldés

Minden vállalkozásnak ajánlom a Mailerlite-ot, mert nem bonyolult. De az alábbi tulajdonságok miatt is tökéletes eszköz:

 • A Mailerlite ingyenes az első 1000 feliratkozóig.
 • Ingyenes előre elkészített sablonokat tartalmaz.
 • Ingyenes hozzáférést kapsz az Analytics szolgáltatáshoz.
 • A/B teszteléssel rendelkezik.
 • Reszponzív emaileket tudsz létrehozni.
 • Lehetővé teszi a feliratkozók szegmentálását.

4.Lépés: Állítsd be az email marketing fiókodat

Mailerlite fiók létrehozásához kattints a linkre. Majd kövesd a regisztrációhoz a megadott lépéseket. Add meg a kért információkat. Majd az irányítópultra kerülsz, ahol igazolnod kell az email címét. Ehhez a regisztráció során használt email címre küldött ellenőrző linkre kell kattintanod. Végül töltsd ki a profil adatokat. A fiók jóváhagyása eltarthat néhány napig. A jóváhagyás után használhatod.

Ha meg szeretnéd tanulni a MailerLite használatát, a tanfolyamaim között megtalálod, vásárold meg, és máris elkezdheted!

5.Lépés: Hozd létre a feliratkozó űrlapot vagy a landing oldalt

Ahhoz, hogy el tudd kezdeni gyűjteni az email címeket, szükséged lesz egy feliratkozó űrlapra, vagy egy landing oldalra. A MailerLite segítségével könnyedén létre tudod ezeket hozni. Például az alábbi űrlapot is MailerLite-ban készítettem. Ha kitöltöd és feliratkozol, ajándékba adok neked egy Weboldal tervező ebookot.

.

6.Lépés: Állítsd be az automatizálást

Most, hogy az olvasód feliratkozott és megadta az email címét, rajtad a sor, hogy teljesítsd, amit ígértél, ami nem más, mint a csalianyag. Ehhez érdemes beállítani az automatizálást, hogy ne neked kelljen minden egyes alkalommal külön küldeni az emaileket.

Az automatizálás az az automatikus email, amelyet az új feliratkozó kap, amint regisztrál az űrlap használatával. Ez lehet egy email vagy emailek sorozata.

A MailerLite A-Z kurzuson megmutatom neked az automatizált folyamat létrehozását lépésről lépésre.

7.Lépés: Helyezd el a feliratkozó űrlapot a weboldaladon

Most már minden készen van, már csak a feliratkozó űrlapok beágyazása hiányzik a weboldalra, így amikor egy olvasó elolvassa és látja a feliratkozó űrlapot, ő is feliratkozik rá.

Több ingyenes csalianyagot is létrehozhatsz, amelyeket a weboldalad különböző részein teszel közzé. Így a szokásosnál több feliratkozót gyűjthetsz össze.

De a munka még nincs kész …

8.Lépés: Növeld a forgalmat a weboldaladon

Sajnos a feliratkozó űrlapok hozzáadása nem eredményezi automatikusan a feliratkozókat. Ahhoz, hogy minél több feliratkozód legyen, látogatókat kell küldened a weboldaladra. Amint észreveszik, hogy adsz nekik ajándékot, feliratkoznak.

Szerencsére az email marketing szinte minden részét automatizáltad. Most már csak annyi van hátra, hogy minél több látogatót szerezzünk.

Hogyan lehet gyorsan bővíteni az email listát?

Már nem csak a weboldal forgalmának növelése az egyetlen módja az email listára feliratkozók gyűjtésének. Van néhány más módszer is az email lista gyors építésére. De a feliratkozók hozzáadása a listához és egy vonzó email lista felépítése két különböző dolog.

Ha szeretnéd kihasználni az emailküldés minden előnyét, akkor arra kell összpontosítanod, hogy minél jobban elköteleződjenek irántad. Ellenkező esetben vagy nem fognak ismerni, vagy nem fognak kedvelni.

Ha még nem töltötted le, akkor most itt alkalom, hogy megtedd. Ebben az ebookban 20 olyan megoldást mutatok neked, amelyek segítségével növelni tudod feliratkozóid számát, frissen tarthatod az email listádat. Ezenkívül ajándékba adok 3 listaépítési stratégiát is.